Aah, sociaal in de Metro

Het is dinsdagochtend. De drukke metrolijn E, van Slinge naar Den Haag, is anders dan anders. Dwars door mijn oortjes hoor ik een apart geluid…
 
Zoals gebruikelijk is de metro behoorlijk vol als die aan komt rijden op station Blijdorp. En, zoals altijd, stapt de grote groep jongeren uit bij de volgende halte: Melachtonweg. Door deze inside information ga ik altijd strategisch naast zo’n leerling zitten. Die vervolgens uitstapt en ik niemand naast me heb zitten. En nee, ik doe niet mijn tas naast me…
 
Maar deze keer was het anders. Ik stapte in de metro en hoorde gepraat. En dan bedoel ik niet het oude stel dat boven het lawaai van de metro uit praat. Nee, gepraat tussen jongeren.
 
Normaliter zie ik starende blikken, gebogen hoofdjes en heel veel oortjes. Mochten ze wel communiceren met elkaar, dan wordt 1 oortje voorzichtig uit het oor gehaald en vervolgens zegt die persoon: huh, wat?
 
Iedereen is altijd in zijn eigen wereld. Oke, ik geef het ook toe: je mobiel zorgt voor tijdsverdrijf in zo’n saaie metro. Maar als je met een stel vrienden of klasgenoten in de metro zit, kun je toch op z’n minst met elkaar communiceren?
 
Inmiddels is er inderdaad iemand naast mij gaan zitten. Ik snap soms niet waarom sommige mensen per se hun tas naast zich willen hebben. Zal het met diefstal te maken hebben? Het lijkt mij toch beter als je je tas op schoot hebt of op de grond onder je… Maar goed daar hadden we het niet over.
 
De leerlingen communiceren. Het is rumoerig in de metro. Waar het normaal doodstil is. Dat weet ik dan weer omdat mijn mp3 speler batterij soms leeg ik en ik geen muziek luister. Hoe awkward stil het dan is, is echt verbazingwekkend.
 
Maar hoe kan het dat het deze keer wel rumoerig is? Als je dit leest weet je het antwoord waarschijnlijk al. In alle waarschijnlijkheid heb ik zelfs al in de aankondiging van deze blog verteld waar het over ging… Slim.
 
En als het goed is, ben je zelfs via de bewuste site op deze blog gekomen.
 
JA, Facebook.
 
Facebook, Instagram en (nog belangrijker) Tinder zijn down.
 
Door het down gaan van deze sociale media, zijn de jongere generatie sociaal geworden. Misschien is het wel een truc van FB?! Een wake-up call om te anti-socializen. Of juist te socializen.
 
Kortom:
 
Hoi, jongeren! Welkom in de echte wereld!